Mgr inż. Julita Ryś jest specjalistą do spraw żywienia i dietetyki. Ukończyła studia na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na Akademii Rolniczej (obecnie Uniwersytet Przyrodniczy) w Poznaniu oraz dietetykę w chorobach wewnętrznych i metabolicznych na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie.
Od kilku lat promuje zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie. Zajmuje się odchudzaniem i dietetycznym leczeniem osób w każdym wieku. Celem jej działalności jest nie tylko zmiana nawyków żywieniowych i utrata zbędnych kilogramów, ale także doradztwo żywieniowe i dietetyczne w różnych chorobach metabolicznych i cywilizacyjnych takich jak: nadwaga, otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników, insulinooporność, dna moczanowa, depresja i wiele innych.
Diagnoza i prowadzenie dietetyczne są ustalane w oparciu o wyniki badań, analizę składu ciała oraz wnikliwy wywiad. Pacjenci otrzymają fachową pomoc merytoryczną oraz wsparcie we wdrażaniu indywidualnego planu żywieniowego.